MČR v DiscGolfu 2017 - Reportáž a fotky

Jeden z vrcholů letošní sezony české discgolfové ligy, mistrovství České republiky, je minulostí. O víkendu 18. a 19. 6. se v Kadani o titul mistra republiky utkalo 86 hráčů, poprvé ve všech šesti kategoriích, které jsou pro českou ligu otevřeny, a hned v pěti z nich se z vítězství radovaly nové tváře.

Hřiště s celkovou délkou 2280 metrů a PARem 62 bylo díky dobrovolníkům z klubu DGC Ultimo Kadaň perfektně připraveno již ve čtvrtek před turnajem, čehož velká část hráčů využila k tréninku. V pátek proběhl v přilehlé sportovní hale hráčský meeting, kde byli všichni přítomní informováni o nástrahách a záludnostech místního hřiště.

Chladnější a větrné počasí přivítalo hráče v sobotním prvním kole. Těžké hřiště některé hráče opravdu potrápilo, na druhou stranu byly k vidění i výborné výkony. Nejlépe se s prvním kolem popasovali junioři Jakub Knápek a Jakub Zdráhal, kteří shodně zahráli 57 a Kryštof Novák 59.v kategorii open. Mezi ženami se vedení ujala Eva Králová, v kategorii master Jiří Brožek, grandmaster Karel Hlava a Jan Janků v kategorii junior 3.

V odpoledním druhém kole vítr lehce zesílil, což opět promíchalo hráče v prvních skupinách. Do vedení se v open dostal Michael Rádl po výkonu 58 a v juniorech se ve vedení osamostatnil Jakub Zdráhal, jemuž na záda dýchal Šimon Galia s nejlepším výkonem druhého kola 57 hodů.  Sobotní večer hráčům zpestřily dovednostní soutěže v puttování, hodu na vzdálenost a rolování disku na cíl.

Nedělní dopoledne rozhodlo o 20 postupujících do semifinále kategorie open a pěticích finalistů v ostatních kategoriích. Jakub Knápek bezchybným výkonem 52 hodů ustanovil nejlepší kolo víkendu. Semifinále na 9 jamek přineslo opět výborné výsledky, když nejlépe zahrál Jakub Novotný 25 hodů a zajistil si tak místo mezi pěticí finalistů.

Všichni do té doby vedoucí hráči své vedení nepustili, premiérové mistrovské tituly si tak odvážejí Eva Králová, master Jiří Brožek, Martin Štípek v kategorii do 12 let a svůj již 3. titul mistra republiky junior Jakub Knápek.

Početná skupina diváků finále open byla svědkem dramatického boje až do posledních jamek. Jakub Novotný, Jan Veselý a Michael Rádl se drželi v závěsu za vedoucím Kryštofem Novákem a přetahovali se o druhé místo. Před poslední jamkou byl druhý Rádl pouze o hod před Novotným. Ten však šanci nevyužil, a tak bral společně s Veselým dělené třetí místo. Kryštof Novák své vedení s přehledem kontroloval a slaví tak svůj premiérový titul mistra České republiky.

  

 
  

>> Fotogalerie na facebookové stránce turnaje <<

 

Turnaj byl celkově velice vyvedený, a to zejména díky kvalitní přípravě hřiště ze strany lokálních organizátorů - klubu DGC Ultimo Kadaň, a podpoře našich partnerů (Latitude 64°, CADG, město Kadaň, Blig, rádio Beat a další), kterým tímto velice děkujeme.

  

Těšíme se na viděnou na dalším discgolfovém turnaji!